2022 juli - Doel(tjes) bereikt

Om ook de jeugd als Bloesembos iets te kunnen bieden op sportief gebied staan er sinds kort weer doeltjes. Vroeger stond er ook al iets van dien aard dus eigenlijk hadden we ook al vanaf het begin het plan om zoiets terug te brengen. De doeltjes zijn dusdanig geplaatst dat mocht er toch een bal doel missen er niet meteen schade aan bijvoorbeeld de moestuin gaat zijn.

 

2022 februari - Wilgentakken van Everland

Via de "burgemeester van Everland" (Piet van Oeffelen) 12 mooie wilgentakken verzameld van ca. 4 a 4,5 m lang.
Deze kan Bloesembos goed gebruiken en ze zijn een restproduct van het knotten van de wilgen dat de vrijwilligersploeg van Piet toch over heeft, dus mooi circulair geregeld zo.

 

2021 december - Kerstgroet van Bloesembos team

Na zo'n eerste Bloesembosjaar  past het natuurlijk om dat, geheel in stemming van het seizoen, met een dankwoord en wens aan iedereen die het maar wil lezen uit te brengen. We zijn blij met wat we bereikt hebben, verheugd met de positieve reacties uit de buurt en trots op wat het Bloesembos nu is en nog gaat worden.

 

2021 Juni - Moestuin werpt vruchten af

Onze moestuin begint letterlijk en figuurlijk zijn vruchten af te werpen en de regen heeft alle groeiende groenten goed gedaanOok de boomcirkel krijgt steeds meer kleur met eenjarige bloemen en de koolmeesjes maken gretig gebruik van onze nestkastjes.En onze wildweide is momenteel echt een plaatje: wat een bloemenpracht!

 

2021 April - Allereerste Doe-Ochtend

Zaterdag 3 april was de eerste Doe-ochtend van het onderhoudsteam van het Bloesembos! Een groepje bewoners heeft een enthousiaste start gemaakt met het onderhoud. Zo zijn naast 800 bomen kuiltjes gegraven, waarin het regenwater opgevangen wordt. Vervolgens is tussen de bomen een zaadmengsel van wilde bloemen gezaaid. Ook aan het fruit- en groentedeel is gewerkt: het onkruid is gewied en er is voorzichtig begonnen met een natuurlijke afscheiding van takken en stammetjes. Een mooie plek waar bewoners zelf groente, fruit en kruiden mogen zaaien. Ben je geïnteresseerd geraakt om mee te helpen? Meld je dan aan op bloesembos2020@gmail.com! De volgende Doe-ochtend is op zaterdag 1 mei.

 

2021 Maart - ZuidWest-TV interview

Natuurlijk willen we je het uiteindelijke resultaat niet onthouden. Hier is een link naar het gefilmde interview. Let wel, dit is een link naar een filmpje op de website van ZuidWest-TV, op een gegeven moment werkt dat niet meer, maar tot die tijd :

https://www.zuidwestupdate.nl/nieuws/roosendaalse-bloesembos-krijgt-eerherstel-dankzij-buurtbewoners/

 

2021 Maart - ZuidWest-TV interview

Tijdens de klussendag op 20 maart  heeft ZuidWest-TV een interview afgenomen van alle aanwezige vrijwilligers. Iedereen heeft kunnen toelichten waarom ze zo enthousiast zijn over dit initiatief voor een buurtparkje. Er is best lang gefilmd en hoewel we op die dag nog niet wisten hoeveel van de opnametijd er na het knippen en plakken van de editor over zou blijven (de items duren meestal maar een paar minuten op tv) weten we nu al zeker dat met wat er verteld en gefilmd is ons initiatief een hele leuke promotie krijgt.

 

2021 Maart - Tipi als 'landmark Bloesembos'

Op 20 maart  hebben vrijwilligers uit het kernteam een gezamenlijke klussendag gehad waarin geleverde houtsnippers zijn verspreid als een onderlaag voor de tipi. Een tipi is een pyramidevormige "tent" van houten stammen (wilgetakken) die schuingeplaatst een leuke speelaanleiding voor kinderen uit de buurt vormen. Tegelijkertijd, omdat het op dit moment het hoogste object in het Bloesembos is, vormt het ook een soort van landmark.

 

2021 Maart - Boomstammen en takken

Om bepaalde delen van ons Bloesembos te markeren en omzomen hebben we afscheidingen nodig. Die maken we vanzelfsprekend met natuurlijk materiaal, in dit geval met uit de kluitengewassen boomstammen. Tegelijkertijd zijn er flinke wilgentakken geleverd die straks bouwmateriaal vormen voor de Bloesembostipi. Wellicht dat we de wat dunnere wilgentakken nog voor iets anders kunnen gebruiken.

 

2021 Februari - Werkbezoek op locatie

Op 19 februari hebben een aantal vrijwilligers van het kernteam samen met Dion van den Broek van de gemeente en Jan Blom van B.V. Koek (het aannemingsbedrijf dat gaat helpen het Bloesembos te realiseren) ter plekke gekeken hoe wat we tot op heden ontworpen hadden uit zou pakken in de praktijk. Voortschrijdend inzicht en soms heel praktische keuzes in wat er straks wel of niet geplant wordt kun je immers het beste beoordelen als je op de locatie staat.

 

2020 December - Bloesembos logo bekend!

Een mooi parkje zoals het Bloesembos kan niet zonder een mooi logo.

Zie hier het resultaat.

 

 

2020 December - Gemeente promoot actie Bloesemberg.

De gemeente heeft onlangs een bericht op Facebook geplaatst waar zij het project aan de Bloesemberg promoot.

Hier kun je het bericht downloaden of volg deze link naar het artikel op de Facebookpagina van de gemeente.

 

 

2020 Juli - Actie met de verkeersborden was een groot succes!

De buurt beschikt over een aantal talentvolle jonge kunstenaars die oude verkeersborden hebben omgetoverd tot ware kunstwerken. De bijen en insecten zullen met die mooie borden de weg naar het Bloesembos zeker vinden. De borden blijven ongeveer twee maanden staan en worden daarna teruggegeven aan de kunstenaars.

In bijlage de foto's van de verkeersborden.